Започнаха летните ремонти в университетите

За момента ВУЗ-овете не планират увеличение на наемите за общежития

Започнаха летните ремонти в университетите
212 ~ 1 мин. четене

Университетите у нас се готвят да посрещнат студентите си и за това свидетелства подготовката в кампусите. Започнаха ремонтите на общежитията, съобщи Kmeta.bg. Освен това ВУЗ-овете планират да няма увеличение на наемите за общежития.

Тази година висшите училища се надяват да осигурят достатъчно места за всички желаещи студенти. Ако кандидатите са колкото миналата есен, Софийският университет, който традиционно изпитва най-остър недостиг на места за общежитие, ще успее да настани всички желаещи до края на октомври.

Алма матер и Техническият университет не планират да вдигат таксите, а УНСС ще вземат решение през есента. Средната месечната такса на студент за общежитие е около 50 лева.

"В крайна сметка целта на настаняването на общежитие е да се реализира една социална функция на държавата по отношение на висшето образование. Знаете, че макар и минимално, се субсидира тази дейност и Софийският университет се стреми да задържа ценовото ниво ниско, за да бъде приемливо за студентите", коментира Константин Марков, дир. на "Социално-битово обслужване" към СУ.

 
Подкрепи Economic.bg