Златанова: България и Румъния трябва да увеличат усвояването на еврофондовете

Заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова се срещна със заместник министър-председателя и министър на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния Ливиу Драгня

232 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

„Необходимо е България и Румъния да увеличат нивото на усвояемост на европейските фондове. И двете страни имат нужда от тази европейска солидарност”. Това заяви вицепремиерът Зинаида Златанова на среща с румънския вицепремиер и министър на регионалното развитие и публичната администрация Ливиу Драгня, съобщиха от правителствения пресцентър.

Двамата обсъдиха опита на държавните администрации на двете страни при управление на европейските средства през първия програмен период 2007-2013 г., както и подготовката на следващия 2014-2020 г. Акцент в разговора бе модернизирането на законодателството по обществени поръчки, което да гарантира повишаване на прозрачността при усвояването на финансовите инструменти.

Вицепремиерът Златанова запозна Ливиу Драгня с работата на България по улесняване кандидатстването по оперативни програми през следващия програмен период чрез въвеждането на общи стандарти.

Обсъдени бяха и възможностите за сътрудничеството в областта на транспорта и туризма.

Подкрепи Economic.bg