Acronis отвори нов развоен център в София и открива 300 работни места

Инвестицията е на стойност 50 млн. долара

Acronis отвори нов развоен център в София и открива 300 работни места
Автор: Божидара Иванова

Глобалният лидер в сферата на кибер защитата и хибридните облачни решения Acronis отвори новия си европейски център в София, който ще обслужва европейските клиенти на компанията. Инвестицията е на стойност 50 млн. долара и ще бъдат открити 300 нови работни места. 

Новият офис на Acronis ще се занимава с кибер защита, центрове за данни и разработка на продуктите и услугите на компанията. Българският екип ще предоставя и информация и за най-новите кибер заплахи на инженерите на компанията. 

„Целта ни е местни студенти да работят тук за нас, а не да търсят работа в чужбина. Предлагаме много добро заплащане, продуктивна работна среда и възможност за решаване на много интересни инженерни проблеми. Много вероятно е да инвестираме дори повече от 50 милиона долара и да създадем над 300 работни места в София. Този офис ще стане един от най-важните центрове на компанията, подобно на офисите в САЩ, Швейцария и Сингапур“, каза Сергей Белоусов, съосновател и изпълнителен директор на Acronis.  

В момента екипът на компанията се състои от 30 инженери, но плановете са до края на годината служителите да нараснат до 50 души. "Целта е да привлечем местни таланти, на които можем да предоставим допълнително обучение, благодарение на което новите служители ще могат след време да заемат по-високи длъжности в компанията", обясни управляващият директор на Acronis Bulgaria Пламен Тошев.

Компанията разполага с развойни центрове в Азия, Европа и Америка. Глобалното й присъствие позволява да развива технологиите си за кибер защита, изкуствен интелект и блокчейн решения и да намира таланти навсякъде по света.

"Доверието на всеки нов инвеститор е от ключово значение за страната ни, а новооткритите работни места са стимул за завръщането на квалифицирани кадри у нас. България има доказан потенциал в развитието на високотехнологичния сектор", каза Томислав Дончев по време на откриването на центъра. 

"Мисията ни е да накараме младите хора да се завърнат в България, а тези, които са тук – да ги задържим. Това може да стане единствено като развиваме икономиката си, инвестирайки в образованието”, коментира Емил Караниколов, министър на икономиката.

Коментари: 0