Агенцията по заетостта консултира младежи за работа в чужбина

Институцията организира дни на отоврените врати до 28 ноември

Агенцията по заетостта консултира младежи за работа в чужбина

Снимка: БГНЕС

172 ~ 1 мин. четене

Експерти на EURES ще консултират младежи до 29-годишна възраст за различните възможности за професионална реализация в чужбина, пише в днешния си брой в. Новинар.

Консултациите са част от инициативата за отворени врати на Агенцията по заетостта, която ще продължи до 28 ноември във всички бюра по труда от 10 до 16 ч.

От институцията съобщават, че целта на кампанията е да бъдат привлечени максимален брой младежи, които досега не са се регистрирали в бюрата по труда. В таргет групата на инициативата попадат млади хора, които са отпаднали преждевременно от образователната система, както и ученици и студенти. Ще бъде осигурена пълна информация за всички услуги, от които могат да се възползват те – консултиране, професионално ориентиране и т.н.

По данни на Националния статистически институт безработицата сред младежите на възраст между 15 и 24 години за третото тримесечие е била 21,4%. Нивото остава далеч зад най-добрите показатели в рамките на Европейския съюз, но е по-добро от това в страни като Гърция, Испания и Италия, където този проблем бе един от най-тежките ефекти от икономическия спад след 2009 г.

Подкрепи Economic.bg