Airbus Group отваря университет в Тулуза

Всяка година над 20 хил. служители се включват в обученията

Airbus Group отваря университет в Тулуза

Airbus Group открива главния кампус на новия Leadership University в Тулуза, съобщиха от компанията. Университетът се състои и от глобална система, създадена да осигурява решения за развитие и обучение на настоящите и бъдещи лидери за различни функции и на всички нива – от мениджмънт до производство. 

Повече от 20 хил. служители годишно получават достъп до програмите за развитие, курсовете, конференциите, работните срещи и събитията. Амбицията на компанията е да достигне до всеки служител в групата.

Програмите на университета насърчават сътрудничество и иновации, предприемачество и  планове за бъдещо развитие. Обединяването на управленски опит и иновации, както и сътрудничество с други компании и университети по света, осигурява информираност на лидерите за последните тенденции и практики в индустрията и в бизнеса.


„Подготвяме бъдещето, чрез развитието на нашите настоящи и бъдещи  лидери в един променящ се свят. Това означава да сме бързи, дигитални и иновативни”, обясни Том Ендърс, който е главен изпълнителен директор на Airbus Group. 

Leadership University е креативно място, където служителите са насърчавани да мислят извън рамките и да раждат идеи, които водят към промяна. Университетът създава възможности за служителите да се развиват, да се свързват и споделят, да учат и да бъдат новатори.

Освен главните съоръжение на университета в Тулуза, останалите кампуси по света предлагат на служителите същите възможности за развитие.

В момента такива кампуси има в Мардид (Испания), Maринян (Франция), Хамбург и Мюнхен (Германия) и Пекин (Китай). Университетът открива филиали в Париж, Обединеното Кралство, Съединените щати, Индия, Сингапур и Латинска Америка.

Площта на главния кампус на университета в Тулуза, разположен до поточната линия  на A380, е 13 хил. кв. метра и включва център за събития, амфитеатър, 12 обширни учебни стаи, административна сграда и ресторант. Обширните и удобни пространства като зоната за отдих и библиотеката са разположени около главния площад. 

Заобиколен от градини и спортна зона, кампусът осигурява пространство на служителите, където могат да дискутират, обсъждат и споделят идеи и опит. Като допълнение те имат на разположение и хотел със 150 стаи.

Коментари: 0