Ако не спреш да опитваш, ще успееш

За компаниите с добри лидери иновациите са ракета, която може да ги изведе в орбита сред звездите

Цветомир Цанков:

Ако не спреш да опитваш, ще успееш
Татяна Явашева Автор: Татяна Явашева

Цветомир  Цанков е директор бизнес юнит Електрически бойлери в TESY. Започва кариерата си в компанията преди 26 години като търговски консултант и само два месеца по-късно е мениджър на магазин. Има над 20 години опит в управлението на различни търговски и производствени екипи, като е бил директор Производство, търговски директор“ и директор на бизнес юнит Отопление. Днес ръководи над 450 човека в TESY. Лидерството е неговия начин на мислене. Успява да предаде своят плам към продуктите на TESY на всеки в компанията.

Пренареждането, което започна тази пролет, е поредното предизвикателство, от което ще излезем още по-силни и конкурентоспособни.

В бързо променящия се свят бизнес лидерът е не човекът, който казва „Напред”, не и този, който казва „След мен”, а е този, които безпогрешно разпознава кой в екипа е усетил вярната посока и не се притеснява да каже „След него!”, защото днес именно той най-ясно вижда пътя към успеха.

За мен като ръководител най-важен е отборният дух. Да се опиташ да свършиш всичко сам, е най-сигурният начин да се провалиш. Удовлетвореността е в заедно преодолените трудности и в споделените успехи.

Моят нов поглед към бизнес развитието е същият като преди години и едва ли ще е по-различен утре: „Днес правим нещата по-добре от вчера, а утре по-добре от днес”.

Открих топлата вода в моето семейство и удовлетвореността от работата.

Интернет на нещата е наследство, което ще оставим на следващото поколение, но преди това трябва да го доразвием.

Все „по-умните” устройства ще дадат на хората повече свободно време да общуват и да се обичат.

Моята формула за добър бойлер е: Винаги на разположение, с достатъчно количество топла вода и по възможност незабележим. В TESY всеки ден го преоткриваме и ще продължим да го правим, защото вярваме, че винаги може и по-добре.

Иновациите в глобален мащаб са двигателят на прогреса, а за компаниите с добри лидери са ракета, която може да ги изведе в орбита сред звездите.

Занапред това, което ще дава преднина на един пред друг бизнес, е умението на компаниите да прозрат бъдещето и да дадат на потребителите онова, от което и те самите не знаят, че имат нужда.

Неизвестността на бъдещето е най-хубавото нещо, което мога да си пожелая. Ако знаех какво ме чака утре, животът щеше да е много скучен.

От личен опит разбрах, че да умееш да слушаш е страхотно богатство. Досега не съм научил нещо ново от себе си.

ТESY през моите очи е не просто приказка, започнала преди 26 години, а коктейл от  невероятни преживявания, които продължават да ме вдъхновяват.

Най-важните умения, които през годините успях да развия, са да работя с различни хора, да разбирам силните им страни и да им създавам възможности да ги разгърнат.

Качествата у другите, които силно ценя, са готовността да се учат, развиват и променят.

Урокът, научен по най-трудния начин, е някъде в бъдещето. Тези от миналото са отчетени, но вече са само история, предизвикваща усмивки, също дала живот и на много решения.

Избрахме Шумен като място за производство на бойлери, защото там се роди идеята и там са забележителните хора, с които започнахме този невероятен проект. Те все още са там, но пораснахме. Сега „феновете”, влагащи плам, ум и сърце в идеята TESY, се простират от Далечния изток до Латинска Америка.

Животът ще става все по-динамичен и предизвикателен, разбирайте, интересен.

Сентенцията, която отразява възгледите ми за живота: Няма невъзможни неща. Всичко е въпрос на брой опити, като всеки следващ те доближава до вярното решение. Ако не спреш да опитваш - ще успееш.

Моят ден започва с чаша горещо кафе в компанията на съпругата ми или приятели.

За да поддържам висок дух, във всяка ситуация търся позитивите.

Препоръчвам: Вярвайте, че всичко е възможно, но никога не пренебрегвайте въпроса дали си струва.

Фирмен профил

През 1993 г. братята Жечко и Красен Кюркчиеви създават марката TESY и започват производство на електрически бойлер и маслен радиатор. Днес компанията има представителства в 5 държави и реализира продукцията си в 54 страни на 4 континента с екип от над 800 човека. TESY е третият най-голям производител в Европа на електрически бойлери с капацитета си от 1.2 млн. броя годишно. Компанията притежава патентовани решения, които осигуряват повече топла вода на потребителите и отговарят на най-високите очаквания за енергийно ефективни уреди. Тя чертае тенденции в бранша, като даде на света електрически бойлер с управление през интернет, който е част от семейството TESY Cloud.

Коментари: 0