Акциите на Tesla се пропукват подобно на стъклата на новия ѝ пикап

Мъск представи футуристично превозно средство с големи амбиции, първите реакции на инвеститорите не са добри

Акциите на Tesla се пропукват подобно на стъклата на новия ѝ пикап

Снимка: БТА

Tesla се поддава на напрежението, точно като прозорците на електрическия пикап Cybertruck. Акциите на компанията се сринаха с над 4% в началото на търговията в петък, след като превозното средство бе официално представено на живо в четвъртък, предава Market Insider. 

Cybertruck бе дълго очакван от аудиторията, особено след подсказките на Илон Мъск относно футуристичния му дизайн, вдъхновен от филма „Blade Runner”. По време на демонстрацията на живо обаче нещата взеха необичаен обрат. Срещу обявените като „бронирани“ стъкла бе хвърлена метална топка и противно на уверението в здравината им, тя ги пропука. 

Мъск се опита да излезе от ситуация, като каза, че топката поне „не е преминала“ през тях. 

Tesla Cybertruck се появява, за да е конкуренция на други подобни електрически превозни средства. Наскоро Ford представи вдъхновения от Мустанг електрически всъдеход Mach-E, който според анализаторите от Credit Suisse може да застраши позицията на Tesla като топ производител на електромобили в САЩ.

Изпълнителният директор на General Motors Мери Бара също обяви в четвъртък, че електрическият пикап на компанията ще стартира през 2021 г. Времето съвпада с плановете на Tesla да пусне Cyberruck на пазара.
Коментари: 0