Amazon отваря първия си нехранителен магазин във Великобритания

Това е първият подобен магазин на компанията извън САЩ

Amazon отваря първия си нехранителен магазин във Великобритания

Снимка: Unsplash

428 ~ 2 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Американският технологичен гигант Amazon разширява присъствието си във Великобритания, отваряйки първия си магазин за нехранителни стоки в страната, съобщава BBC.

Магазинът, който ще се намира в голям търговски център близо до Дартфорд, ще продава около 2000 от най-популярните и високо оценявани продукта на компанията.

Името му ще е „Amazon 4-star“, тъй като всеки артикул има поне 4 звезди, дадени от потребителите. Това е първият подобен магазин на Amazon извън САЩ, където вече има 30 такива.

Гамата от продукти, която включва книги, потребителска електроника, играчки, игри и домакински продукти, отразява това, което клиентите на Amazon купуват онлайн. Използвани са и дигитални ценови етикети, които гарантират, че цените ще са същите както в магазина, така и онлайн. Потребителите няма нужда да имат профил в Amazon, за да го използват.

Освен това клиентите ще могат да взимат на място поръчани онлайн продукти, както и да връщат такива, без да трябва да се пакетират и етикират.

Анди Джоунс, директор на Amazon 4-star във Великобритания, отказа да каже колко още магазини планира да бъдат отворени във Великобритания.

Експертът по търговия на дребно Натали Берг каза, че ходът на Amazon „ само за експериментиране.“ Според нея целта на компанията е да насърчи по-активно пазаруването онлайн.

„Тук не става въпрос за преместване на повече продукти, а за подмамване на потребителите към екосистемата на Amazon. Става дума за това клиентите да се ангажират с устройства на Amazon, да се припомни на потребителите на Prime колко стойностно е тяхното членство и да се предложи допълнителен избор, когато се стигне до получаване и връщане на онлайн поръчки”, допълва тя.

Amazon вече отвори шест магазина за хранителни стоки във Великобритания с технология за автоматично чекиране на продуктите.

Подкрепи Economic.bg