Ангелкова показа имота си „с перфектно обзавеждане“ в „Драгалевци“

Министърът на туризма публикува снимка на съборена сграда, която според Валери Симеонов е обитаема

Ангелкова показа имота си „с перфектно обзавеждане“ в „Драгалевци“
11598 ~ 2 мин. четене
Министърът на туризма Николина Ангелкова показа снимка на имота си в столичния квартал „Драгалевци“, закупен през 2018 г. С пост във Facebook тя показа срутена сграда във в.з. „Киноцентър“ 1, за да покаже, че Валери Симеонов я обвинява несправедливо, че има „имот декар и половина с перфектно обзавеждане“, но не го е вписала в декларацията си.

„Някой живее там, не е написал в декларацията си, че живее там, а е длъжен да го напише“, коментира пред журналисти по-рано днес бившият вицепремиер.

„Във връзка с нови опити за неправомерно замесване на името ми, този път с обвинение, че не съм декларирала имот в град София, мога да заявя, че имотът е закупен в края на изминалата 2018 г., предстои да бъде деклариран в ежегодната декларация за имущество и интереси по чл. 35, ал. 1, т. 2 от Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, която се подава за предходна календарна година. Това задължение следва да изпълня в срок до 15 май 2019 г., съгласно чл. 38, ал. 1, т. 2 от същия закон“, написа Ангелкова във Facebook.

Става въпрос за покупка само на парцел урегулиран поземлен имот (дворно място от 1253 кв. м.), находящ се във в.з. „Киноцентъра 1“.

„Къщата и гаражът, които са отбелязани на кадастралната карта, са били необитаеми много години и са негодни за ползване и предстои задължително събаряне, което е допълнителен разход“, написа още министърът на туризма. Тя добавя, че при проверка на пазарните цени на УПИ в района, както и на извършените реални сделки в Агенцията по вписванията, може да се установи, че сделката е извършена на пазарна цена.

„Паричните средства за покупката на имота са от моите родители, като всички данъци са надлежно заплатени. За справка можем да Ви предоставим какви са пазарните цени на парцели в посочените квартали: (средно 122 до 220 евро за кв. метър, като върху парцелите също има необитаеми постройки), добави тя.

„Заявявам, че за всяка една сделка преди нейното сключване съм възлагала извършването на пазарна оценка на имота от лицензиран оценител, вписан в публичния регистър на Камарата на независимите оценители. Видно е, че цената на покупко-продажбата отговоря на действителната пазарна цена към момента на извършване на сделката и съобразно индивидуалните характеристики на конкретния имот“, каза още министърът.
Коментари: 0