Антон Хекимян сменя Венелин Петков начело на новините в bTV

Решението е на новия изпълнителен директор на bTV Media Group

Антон Хекимян сменя Венелин Петков начело на новините в bTV

Снимка: bTV

Водещият на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян заменя Венелин Петков на поста директот „Новини, актуални предавания и спорт“. Съобщението идва точно седмица, след като bTV Media Group бе оглавена от нов изпълнителен директор и малко след смяната на собствеността на телевизията.

Освен Венелин Петков, с поста си се разделя и Маргарита Александрова, която беше директор „Програма“. Нейната позиция ще заеме Христо Хаджитанев.

Решението за рокадите е на главния изпълнителен директор на bTV Мартин Швехлак, който „се присъедини към компанията с ясна визия и план как да привлече повече зрители и потребители на всички bTV канали“, се казва в изявление на bTV Media Group. В него той благодари на Маргарита Александрова и Венелин Петков „за тяхната всеотдайност и професионализъм и им пожелаваме здраве и успех в бъдеще“.

През октомври инвестиционният фонд РРF Grоuр N.V. oфициaлнo cъoбщи, чe финaлизиpaл пpидoбивaнeтo нa Сеntrаl Еurореаn Меdіа Еntеrрrіѕеѕ Ltd. (СМЕ), с което пое пълeн ĸoнтpoл въpxy oпepaциитe нa ĸoмпaниятa в Чexия, Pyмъния, Cлoвaĸия, Cлoвeния и Бългapия. Така bTV Media Group, която е под шапката наCME, стана собственост на компанията, която у нас притежава и телеком оператора Теленор България.

„PPF е решена да вложи значителни инвестиции в нова програма и съдържание, но има нужда от увереност, че целият мениджърски екип ще приеме планираните промени и ще работи за изпълнението на бизнес целите”, каза Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на СМЕ България.

Коментари: 0