bTV има нов изпълнителен директор

Чехът Мартин Швехлак заема мястото на напусналия през ноември Флориан Скала

bTV има нов изпълнителен директор

Снимка: bTV Media Group

1108 ~ 1 мин. четене

Чехът Мартин Швехлак е новият главен изпълнителен директор на bTV Media Group. Той заменя напусналия през ноември, след финализирането на сделката по покупко-продажба на телевизията, Флориан Скала. Новият ръководител ще е на подчинение на Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на CME България - компанията, под чиято шапка са всички медии от групата на CME у нас.

„Намерението ми е да влея нова енергия в съдържанието и програмата ни и да модернизирам дигиталното ни разпространение, така че българската аудитория да получи най-доброто преживяване“, каза новоназначеният главен изпълнителен директор.

Йетмар, от своя страна, ще осигури приемственост по всички въпроси и ще работи с г-н Швехлак за още по-добри резултати. „След като поех компанията през октомври, идентифицирах няколко теми и инициативи, към които PPF може да прибави стойност. Мартин ще се фокусира върху модернизирането на нашето съдържание, програма, формати и дигитални канали и съм уверен, че ще съумеем да адресираме и всички други идеи и да засилим позицията си“, каза Йетмар. „Благодарим на г-н Скала и му пожелаваме същия успех, който постигна в bTV, и в бъдещите му начинания.”

В кратката биографична справка от медията се посочва, че от 1993 г. насам Мартин Швехлак работи в печатни, радио, дигитални и телевизионни медии в Чешката република и е заемал редица разнообразни постове - от редактор, през главен редактор до висши мениджърски роли. Той е начело на новините на TV Nova в Чешката република от 2013 до 2018 г. Той е бил и член на международната комисия на СМЕ за новините и е работил с всички структури на CME във връзка с редакционното отразяване, съдържанието и програмните инициативи.

Подкрепи Economic.bg