Антон Кутев: Частна фирма не трябва да управлява електропреносната мрежа

Държавата трябва да се върне в много сектори, смята зам.-председателят на БСП

Антон Кутев: Частна фирма не трябва да управлява електропреносната мрежа
"Електропреносната мрежа не трябва да се управлява от частна фирма, която в случая очевидно няма капацитета и финансите да го прави". Това заяви зам.-председателят на БСП Антон Кутев в "Тази събота" по bTV по повод оставката на енергийния министър Теменужка Петкова. По думите му не е важно дали въпросната дама е кума на министъра в оставка. 

Кутев е на мнение, че вътрешни сили в ГЕРБ и управлението са довели до оставката на Теменужка Петкова. Като причина той посочи борба за власт и несъображения по сделката. 

"Верният ход беше ЧЕЗ да стане държавно, да се изкупи ерп-то", смята червеният депутат. Според него от приватизация не се печели, а държавата трябва да се върне в управлението на ключови сектори. "Не разбрах какво спечелихме при хиляди предприятия, които се приватизираха и се продадоха на скрап. Държавата трябва да се върне не само в енергетиката, а в много сектори", категоричен е той.

Антон Кутев заяви, че правителството не се сваля отвън, а отвътре и според него върви процес по самосваляне на кабинета. "Управляващите вървят от един гаф към друг, а Волен Сидеров е човекът, който ще събори правителството", коментира зам.-председателят на БСП. 
Коментари: 0