АПИ съветва да не тръгваме на път тази вечер

Очакват се силни снеговалежи в цялата страна

АПИ съветва да не тръгваме на път тази вечер

Снимка: Economic

7304 ~ 1 мин. четене

От Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) предупреждават, че тази нощ се очакват силни снеговалежи в цялата страна. АПИ съветва шофьорите, на които не им се налага спешно пътуване, да отложат тръгването за сутринта.

През нощта се очаква снеговалеж и понижение на температурите. Прогнозата на синоптиците е, че през нощта валежите ще обхванат цялата страна и ще се усилват. В Североизточна и Югоизточна България се очаква валежите да са най-много и да са със силен вятър, което е предпоставка за снегонавявания.

Необходимо е автомобилите им да са с подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е необходимо, и да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията полицията. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за пътуване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьор.

Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. За поддържане на републиканските пътища в готовност са около 3000 машини. А

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и на денонощен  тел. 0700 130 20.

Подкрепи Economic.bg