Apple иска да бъде „най-зелената“ компания на Земята

Амбициите на компанията са 100% от производството й по света да се захранва от възобновяеми енергийни източници

Apple иска да бъде „най-зелената“ компания на Земята
Американският технологичен гигант Apple иска да бъде най-зелената компания на Земята. В тази връзка компанията стартира мащабна програма за чиста енергия през октомври 2015 г. Тогава поставената цел бе цялата енергия, необходима на компанията за производствата й в Китай, да бъде добивана от „зелени“ източници.

Сега амбициите на Apple са още по-големи. Компанията иска 100% от производството й по света да се захранва от възобновяеми енергийни източници. А необходимата енергия не е никак малко. Apple произвежда повече от 200 млн. електронни устройства всяка година. А изработката на всички тези iPhone-и, MacBook-ове и таблети изисква огромно количество енергия.

"През 2016 г. 96% от използваната в глобалните ни инсталации електроенергия идва от възобновяема енергия, намалявайки въглеродните емисии с близо 585 хил. метрични тона“, пише в своето годишно писмо до акционерите Лиза Джаксън, вицепрезидент по политиките за околната среда.

За да стане напълно зелена, Apple планира да "генерира и да произведе повече от 4 гигавата нова чиста енергия в света до 2020 г.".

В момента Apple разполага с 485 мегавата инсталации за вятър и слънчева енергия, инсталирани в Китай.

Компанията също така заяви през септември миналата година, че е ангажирана да се увери, че всички компании, които доставят части на Apple, следват този път.  Седем от доставчиците на Apple вече са се ангажирали да захранват 100% от производството с възобновяема енергия до 2018 г.

Коментари: 0