Apple намалява производството на iPhone XR, няма търсене

Вместо това се увеличава производството на миналогодишните модели

Apple намалява производството на iPhone XR, няма търсене
Apple Inc смята да ограничи производството на нискобюджетния си модел iPhone XR, който бе представен през септември и се продава от този месец, тъй като търсенето му е слабо, съобщи Nikkei, като цитира свои източници.

Компанията от Купертино е анонсирала пред своите поддоставчици Foxconn и Pegatron, че спира плановете за допълнителни производствени линии за iPhone XR. Щатският гигант е бил обявил пред Wistron, също поддоставчик за асемблиране на iPhone, да е в готовност при бързи поръчки, но сега се оказва, че компанията изобщо няма да получи поръчки за iPhone XR този сезон, се казва в информацията.

"Foxconn първоначално е подготвила близо 60 монтажни линии за модела XR на Apple, но напоследък използва само около 45 производствени линии, тъй като американската компания е обявила, че не е необходимо да произвежда толкова много засега", казва източникът на Nikkei.

Apple не отговори веднага на искането на Ройтерс за коментар.

Foxconn ще произвежда около 100 00 смартфона дневно по-малко, тъй като търсенето се е оказало с 20-25% по-слабо спрямо първоначалните прогнози, допълва БНР.

Подобна е ситуацията и с другия производител - Pegatron.

Apple обаче е поръчала производството на повече устройства от миналогодишните модели iPhone 8 и iPhone 8 Plus, които са с 20% по-евтини от XR. Очаква се от двата по-евтини смартфона да бъдат произведени 5 милиона бойки повече спрямо първоначалните планове.

Така за последното тримесечие на 2018 ще бъдат произведени 25 милиона от по-старите модели при планирани 20 милиона.
Коментари: 0