Apple обяви iPhone 5 за \"винтидж\"

Изглежда дните на смартфоните с малки дисплеи са преброени

Apple обяви iPhone 5 за \
Apple добави iPhone 5, който излезе през 2013 г., в списъка си с "винтидж и остарели продукти" за САЩ. Това означава, че Apple вече няма да ремонтира хардуера за iPhone 5. 

Собствениците на iPhone 5 със счупени устройства, независимо дали това е станало случайно или просто от амортизация, ще трябва да купят по-нов модел, пише "Бизнесинсайдър".

Apple описва "винтидж" устройства като "такива, които не са произвеждани повече от 5 години и преди по-малко от 7 години". 

Що се отнася до "остарели", това е класификация за устройства, които са били преустановени преди седем години. IPhone 5 все още не е остарял по този критерий.

Apple не продава нито един от наследниците на iPhone 5, които имат 4-инчови дисплеи, включително iPhone 5C, iPhone 5S и iPhone SE. Ако собственик на iPhone 5 иска да надгради до един от тези модели, вероятно ще трябва да го купи втора ръка.

Друга новина - iPhone 7, който Apple все още продава, ще се продава промоционално за $450 от Apple тези дни. Все пак, не е малкия телефон, с когото са свикнали собствениците на iPhone 5. Всъщност, Apple вече не предлага iPhone-и с дисплеи под 4,7 инча.

Потребителите на Apple, които предпочитат по-малки дисплеи, могат дори да бъдат принудени да преминат на устройства с Android, но дори и сред тях са трудни за намиране такива с дисплеи под 5 инча. 

Изглежда, че дните на по-малките смартфони са преброени.
Коментари: 0