Apple представи три нови модела на MacBook Pro

Премахнат е стандартния USB порт, който е заменен с по-новия USB Type-C

Apple представи три нови модела на MacBook Pro
Apple представи новата линия на MacBook Pro, която включва три лаптопа – два 13- инчови и един 15 инча, предава The Telegraph. Премахнат е евтният 11-инчов MacBook Air и ако някой иска да притежава устройство с по-малък дисплей и по-ниска цена, ще трябва да се задоволи с iPad.

Технологичната компания е премахнала реда с функционалните бутони и на негово място е поставила сензорна OLED лента с висока резолюция и мултитъч възможности на име Touch Bar. В нея се показват разнообразни бутони и инструменти според активното приложение, така че някои от основните функции на любимия ви софтуер са винаги под ръка. В дясната страна на лентата се намира бутона за включване, който е комбиниран със сензор за отпечатъци Touch ID, поставен под покритие от сапфирено стъкло. Той позволява оторизиране на плащания в интернет, а освен това служи за бърза промяна на активния потребителски профил.

Друга голяма промяна е премахването на стандартния USB порт, който е заменен с по-новия USB Type-C с Thunderbolt 3. И четирите налични порта ще могат да се използват за зареждане, за DisplayPort, за HDMI, за VGA и като USB.

Батерията на двата модела стига за до 10 часа работа, което е малко по-добре от техните предшественици. Добавен е и стандартен жак за слушалки, но слота за SD карти е премахнат.

Коментари: 0