14 атракции, които трябва да опитате в Дубай

Някои от тях са доста екстремни

14 атракции, които трябва да опитате в Дубай

Снимка: Pixabay

Дубай е много повече от просто финансов и културен център в Близкия Изток. Той стана предпочитано място за туристите, търсещи приключения, тъй като предлага разнообразие от дейности на открито. Предлагаме ви да се запознаете с някои от най-предпочитаните атракции в Дубай:


Скачане с парашут над Палм Джумейра

Красотата на палмовите острови е изключително примамлива за туристите в Дубай. Те могат да избират дали да летят над Палм Джумейра или над пустинята. Палм Джумейра е първият изкуствено създаден остров в Дубай и най-впечатляващият. 


Конна езда

Конната езда е предпочитано хоби сред елита на Дубай. Това е и една от причините най-богатата конна надпревара да се провежда именно там. Сред популярните клубове за езда в града са Jebel Ali Equestrian Club и the Al Jiyad Stables.


Кайтсърфинг

В Дубай не би било необичайно в делничен ден да видите хора, които карат кайтсърф, или с други думи се носят по вълните, теглени от хвърчило. На територията на Дубай популярно място за този спорт е Kite Beach, а подходящото време за практикуване е от декември до април.


Скок с бънджи

Бънджи скоковете в Дубай са за много смели ентусиасти, тъй като са от доста голяма височина и определено не се препоръчват за хора със слаби сърца. Можете да намерите желаното от вас място за скачане чрез Gravity Zone. 


Планинско катерене

Планинското катерене може да се направи почти навсякъде по света. Това, което го прави уникално в Дубай, е красивата гледка, която може да се види от тези планини. Каменният терен, който се изкачва е вълнуващ за всеки опитен алпинист. По време на катеренето имате възможност да пренощувате в пустинята. 


Разходка с балон 

Летенето с балон над Дубай е истинско приключение. Обикновено то се прави непосредствено преди изгрева на слънцето и предлага панорамен изглед към пясъчните дюни в пустинята.


Каране на състезателни коли

Има причина голяма част от състезанията на Формула 1 да бъдат в Дубай. Голяма част от състезателите от цял свят се събират в този град, което го прави топ място на автомобилни състезания. 


Сафари в пустинята

Великолепният пустинен пейзаж на Дубай е добра дестинация за този вид дейност. Типичният пакет за сафари в пустинята включва много повече неща, отколкото просто каране по дюни. 


Гмуркане

Дубай има много водолазни центрове, на които можете да отидете. Можете да се гмуркате в Персийския залив или в Аквариумът на Дубай.


Падъл борд

За тези, които не искат да правят нищо рисковано и екстремно, могат да опитат падъл борд. Той представлява голяма дъска, на която се стои прав и се придвижва в помощта на гребло. В близост до брега има много магазини, от които можете да си наемете падъл борд и да се насладите на нежния морски бриз.


Играйте Поло

В града има много поло клубове. Поло е отборен спорт, който се играе на кон, като целта е да се отбележи гол в противниковата врата. Състезателите трябва да могат да яздят добре, тъй като играта включва множество къси спринтове и бързи маневри. Един мач на поло продължава обикновено около два часа. 


Каране на бъги

Проучването на пустинята е мечта за много хора. По време на почивките можете да направите снимки в пустинята, но се запасете с вода, защото там е много горещо, дори и рано сутринта. 


Голф

В Дубай има общо 11 голф игрища от световна класа. В града се провеждат много голф турнири.  


Круизна вечеря

Ако сте любители на храната, трябва да опитате круизна вечеря в Дубай. Това е уникално изживяване за хранене в луксозен кораб Dhow, украсен с цветни светлини. На борда му можете да се насладите и на някои традиционни културни изпълнения. 

Коментари: 0