Audi създава своя хиперкола

Моделът ще се конкурира с Mercedes-AMG Project One и Aston Martin Valkyrie

Audi създава своя хиперкола
1188 ~ 1 мин. четене
Германският автомобилен производител Audi работи върху собствена хиперкола, която ще се конкурира с Mercedes-AMG Project One и Aston Martin Valkyrie. Новината разкри шефът на компанията от Инглощад - Руперт Щадлер, съобщава Autocar. 

По думите му предстои да бъдат коментирани новите технологии, разработени от спортното подразделение на Audi. Щадлер смята, че за направата на хиперколата могат да бъдат използвани компоненти от болидите във Формула Е, където компанията участва със собствен тим. 

Той реши да не разкрива повече информация, както и да запази в тайна дали става дума за електрически или хибридни технологии, но е категоричен, че Audi няма намерение да създава кола с дизелов двигател.

Руперт Щадлер напомни, че след напускането на заводския тим на Audi на сериите за издръжливост през 2014 г., проектът е замразен. 

Шефът на подразделението в Инглощад смята, че хиперкола с дизелово гориво е крайно нежелана в САЩ, където компанията все още се бори с последствията от скандала с манипулираните двигатели на Volkswagen AG, пише automedia. 
Подкрепи Economic.bg