Бъдещият SUV на Tesla ще прилича много на Model 3

Изпълнителният директор на Tesla взе решение, което ще улесни и направи по-изгодно производството на бъдещия Model Y

Бъдещият SUV на Tesla ще прилича много на Model 3

Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск направи изненадващо изявление относно следващия модел електромобил на компанията – Model Y. По време на представянето на резултатите на Tesla за второто тримесечие на годината той заяви, че компанията се отказва от по-ранната си стратегия за Model Y и няма да използва напълно различна архитектура за създаването му.

Това означава, че бъдещият компактен SUV, който трябва да излезе на пазара до 2020 г., ще бъде базиран на наскоро представения Model 3, пише Business Insider. Това решение трябва да направи производството на бъдещата Tesla много по-лесно.

Мъск обясни, че е взел новото решение след съвет от страна на изпълнителния му екип. Въпросният съвет, обясни той, е бил с цел да го „дръпнат от скалите на лудостта”.

Това можеше да е катастрофален ход, коментира Business Insider. Големите автопроизводители използват една „архитектура на превозното средство” за сглобяването на серия от модели автомобили. Така производството е по-евтино. General Motors например използва една и съща архитектура за превозни средства от сериите Chevy, Buick, GMC и Cadillac.

Коментари: 0