Борисов: В България със сигурност ще има завод за автомобили

На брифинг в Туркменистан премиерът Борисов заяви, че е оптимист за сделката с Volkswagen

Борисов: В България със сигурност ще има завод за автомобили
Автор: Ирина Илиева

Премиерът Бойко Борисов увери, че България със сигурност ще се сдобие със завод за производство на автомобили. Той говори по темата днес на брифинг след срещата си с руския му колега Дмитрий Медведев в Туркменистан.

По думите на българския премиер страната ни предлага по-добри условия за бизнес, отколкото Турция и затова е по-добрият избор за новия завод на Volkswagen. Борисов заяви, че дори и да не преборим южната ни съседка, фактът, че България е от страните, за които автомобилната компания се колебае,  е много добра реклама в автомобилната индустрия.

По думите на премиера страната ни има много голям шанс да привлече инвеститори, защото притежава над 250 завода за производство на авточасти за големи компании. И въпреки че нямаме условията на Турция, страната ни е потенциален конкурент и Борисов е оптимист за сделката.

На брифинга Бойко Борисов заяви, че България е обект на икономически интерес от страна на държавите от Каспийския залив, които обмислят евентуални търговски и енергийни проекти. Относно африканската чума, премиера заяви, че страната ни е предприела най-добрите методи за овладяване на заразата и, че унищожаването на всички възможни заразоносители е най-добрия изход от ситуацията.

Коментари: 0