Българска инициатива е оценена и в Гърция

В южната ни съседка стартира информационен портал по примера на Kmeta.bg

Българска инициатива е оценена и в Гърция

Основателят на Портала на българските общини Боян Томов и генералният директор на Гръцкото сдружение на общините Евагелос Паноу

1556 ~ 1 мин. четене

В Гърция ще стартира специална информационна платформа, от която гражданите на южната ни съседка ще научават за случващото се в градовете и общините им, както и всичко за работата на кметовете и властите.

По този начин идеята за информационна платформа за общините и конкурс „Кмет на годината“, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg, излиза от пределите на България.

Южните ни съседи останаха силно впечатлени от успеха на българския сайт за работата на общините и националното допитване за работата на градоначалниците. Затова основателят на Kmeta.bg Боян Томов организира и конкурс „Кмет на годината“ в Гърция, стана ясно на среща между Боян Томов, президента на Гръцката агенция за местно развитие и местната власт Димитрис Калогеропулос, генералния директор на Гръцкото сдружение на общините Евагелос Паноу, Джордж Кремлис от Европейската комисия и кмета на атинския район Амарусион Джорд Патулис.

По време на срещата Боян Томов разказа на партньорите си за Портала на българските общини и конкурса „Кмет на годината“ в България. Престижното отличие се връчва се връчва всяка година в няколко категории, а победителите се определят в онлайн допитването от гражданите на България. Наградите „Кмет на годината“ са сред отличията, с които кметовете и местните власти се гордеят.


Голяма делегация от Гърция се очаква у нас през октомври за 5-тата годишнина на Портала на българските общини Kmeta.bg.

Подкрепи Economic.bg