Български чатбот ни подсеща за медицински прегледи

Услугата е напълно безплатна

Български чатбот ни подсеща за медицински прегледи
Български чатбот ще ни подсеща за провеждане на профилактични прегледи или медицински изследвания. Проектът е разработен от интернет портала Ofertmed.bg и онлайн агенцията Digilab.bg. Софтуерният робот се нарича Healthy и представлява своеобразен изкуствен интелект, достъпен в чат канала към Facebook. „Умният“ помощния беше пуснат през декември и до момента над 450 българи са се възползвали от неговите услуги. 

"Роботът" е напълно безплатен и е в помощ на хората със забързано ежедневие, които често забравят за посещенията си при лекар.Комуникацията с чатбота протича лесно и мнозина дори биха могли да се объркат, че общуват с истински човек. Софтуерният робот може да информира пациента кои са основните единадесет медицински прегледа от най-важно значение за него и при желание от негова страна може да го подсеща при определена периодичност, че е добре да посети лекаря си.

Проектът Healthy се намира в процес на непрекъсната доразработка и подобрение, като предстои неговите функционалности тепърва да се развиват. В близко бъдеще се очаква и превръщането му в пълноценно мобилно приложение, което ще е неразделна част от всекидневието ни. Разработчиците на безплатната услуга очакват до края на 2018 година да ангажират около 10 000 българи с идеята за здравна профилактика.


Коментари: 0