Български журналист ранен при обстрел в Сирия

Изстреляни са 8 снаряда от територията на Турция

Български журналист ранен при обстрел в Сирия
168 ~ 1 мин. четене

Група чуждестранни журналисти, сред които и колега от България, са попаднали под обстрел близо до сирийския град Кенсаба в провинцията Латакия. Докато медийните представители са били на обиколка в населените пунктове, където са в сила споразумения за примирие,  е открит огън.

Сред ранените е българинът Борис Анзов, представител на "Медия Мост България", съобщи самият той пред "24 часа". Той е ранен в ръката от снаряд, който паднал на 100 метра от него. Ръката е цялата в кръв. Заедно с него са пострадали още 3-ма журналисти. Те се намирали недалеч от граничния град Кенсаб. 

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков заяви, че са били изстреляни 8 снаряда, които са паднали на разстояние от 150 до 400 метра от представителите на медиите, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС. Той уточнява, че в резултат журналистите са били ранени.

Сред пострадалите има няколко души, които са представители на медии от България, Канада и Китай, уточняват от ведомството. Обстрелът е извършен от територията на Турция, твърди Конашенков. 

Според информацията, предоставена от офицер от сирийската армия, обстрелът бил извършен от групировката „Джебхат ан Нусра“, която не е включена в примирието, пише Фокус.

Подкрепи Economic.bg