Банковите отчети отнеха от увереността на пазарите

В първия ден на новата седмица водещите индекси на Уолстрийт записаха понижения

Банковите отчети отнеха от увереността на пазарите

Снимка: Pixabay

360 ~ 3 мин. четене
В първия ден на новата седмица водещите индекси на Уолстрийт записаха понижения. Индексът на сините чипове Dow Jones и технологичният измерител Nasdaq се разделиха с 0.1% пункта от стойността си, а широкият показател S&P 500 се понижи с 0.06%. Водеща причина за неувереността на пазарите бяха отчетите на водещите банки Goldman Sachs и Citigroup. Акциите на Citigroup поевтиняха с около 0.4 на сто заради свиване на общите приходи с 2% през първото тримесечие. Книжата на Goldman Sachs пък изтриха 3.3 на сто от стойността си заради спада в продажбите на отдела, работещ с институционални клиенти, с 18%. Въпреки разминаването на прогнозите и реалните данни при приходите, печалбата на компанията надмина очакванията на анализаторите. 

В Европа водещите индекси изпратиха положителна, но неуверена сесия, като бенчмаркът FTSE непроменен от петъчната сесия. Немският DAX нарасна с 0.17% към стойността си, а френският CAC – с 0.11%. Акциите на Nokia поевтиняха с близо 4%, след като Goldman Sachs понижи рейтинга на финландската компания. Като причини за това анализаторите на банката изтъкват нарастващата конкуренция между Ericsson и Samsung.

Акценти днес:

Финансови отчети – Q1 2019 

За вторник се очаква данни да изнесат Bank of America (0.66 EPS, 23.2B Revenue), BlackRock (6.12 EPS, 3.33B Revenue), IBM (2.22 EPS, 18.52B Revenue), J&J (2.04 EPS, 19.62B Revenue), JD Sports Fashion (17.90 EPS, 2.744 M Revenue), Netflix (0.57 EPS, 4.5B Revenue), Omnicom (1.08 EPS, 3.47B Revenue) и UnitedHealth (3.59 EPS, 59.66B Revenue). От изброените всички, освен Netflix и IBM, ще публикуват отчетите си преди старта на сесията. Традиционно двете компании представят информацията след затваряне на пазара.

Netflix – Дневна

Американската видео-стийминг компания стартира доста успешно годината след разпродажбите през последното тримесечие на 2018 г., но от февруари насам се наблюдава движение в нещо като рейндж със стабилна подкрепа при 350-330 долара за акция. Днес след края на търговията предстои публикуването на резутатите за първото тримесечие на годината, като се очаква компанията да обяви приходи от около 4.5 млрд. долара. В зависимост от написаното в отчета ще стане ясна и посоката на движение. При разочароващи данни очакваме понижение до не повече от 335 долара на акция, което би дало възможност за дългосрочна покупка на по-изгодни цени.

GBP/USD – 8 часова  

GBP/USD бележеше възход от началото на годината, но от средата на март се забелязва леко отслабване на паунда спрямо долара. Очакваме котировките да тестват в най-скоро време или зоната на подкрепа около 1.3000 или низходящата линия на съпротива, като според нас по-вероятен сценарий в краткосрочен план е тест за пробив на подкрепата, след който е възможно да последва повишение над 50-периодната средна ЕМА.

Oil US – Дневна

Щатският петрол продължава тенденцията на постепенно, но постоянно поскъпване от края на декември 2018. Котировките бележат лек спад, а индикаторът Стохастик обръща движението си и излиза от зоната на прекупен пазар, което дава индикации за предстоящо краткосрочно понижение в цената, максимум до линията на подкрепа, което може да се използва за вход в средносрочна покупка

Dow Jones – Дневна

Индексът на 30-те сини чипа Dow Jones Industrial Average продължава устойчивото си повишение от края на миналата година и е напът да възстанови загубите в пълен размер, което би довело до реализиране на нови рекордни максимални стойности. Към момента всяко краткосрочно понижение е удачно за покупка, а възходящото пресичане на индикатора Стохастик ни подсказва за предстоящо поскъпване.
Коментари: 0