БДЖ ще компенсира с един билет закъснение от над 3 часа

Вчера влакът от София за Бургас е заминал със 192 минути закъснение

БДЖ ще компенсира с един билет закъснение от над 3 часа
БДЖ ще компенсира с един безплатен билет всички пътници, които вчера са пътували с бързия влак от София за Бургас. Той е закъснял с над 3 часа, а обяснението на железницата е, че токоснемателят на локомотива се е обледил заради лошата обстановка и е нямало възможност да бъде подменен с друг на момента. 

„В тази връзка националният железопътен превозвач ще възстанови сумата за билета на всички, които са се отказали от пътуването, а на всички потърпевши, които са изчакали заминаването на композицията, ще предостави по един двупосочен билет за избран маршрут на пътуване с влак в страната“, пишат от държавния жп превозвач. 

Клиентите на „БДЖ–Пътнически превози” могат да получат своята компенсация в срок до три месеца на билетните каси във всяка една гара в страната, като предоставят билета си от пътуването с бързия влак № 3623 от София за Бургас на 28.11.2018 г.

„Днес изживяваме кризисен период и малко влошаване на времето доведе до един дисбаланс в оборота. Всеизвестно е, че работим с морално остарял парк, с малки резерви”, заяви  началникът на отдел "Организация на превозите" в БДЖ  Ивайло Георгиев. 

Закъснения имаха и други влакове в страната, което доведе до напрежение сред пътниците.
Коментари: 0