Белград оставя Цветан Василев в Сърбия

Сръбски съд отхвърли решението за екстрадицията на банкера

Белград оставя Цветан Василев в Сърбия
120 ~ 1 мин. четене
Апелативният съд в Белград отхвърли решението на Висшия съд в сръбската столица издирваният с червена бюлетина банкер Цветан Василев да бъде екстрадиран в България, съобщи БНР.

По този начин казусът се връща на първата инстанция, съобщила говорителката на Апелационния съд в сръбската лица Миряна Пилич пред репортера на БНР Николай Кръстев.

Според Апелативния съд в Белград жалбата на обвиняемия Цетен Василев и неговите сръбски адвокати въз основа на решението на първоинстанционния Висш съд в Белград е била взета въз основа на нарушение на наказателния кодекс и на погрешно и непълно събрани факти.

По време на решението на Висшия съд в Белград не са били взети под внимание правата на обвиняемия Василев, които  са гарантирани от международните правни договорености, както и от сръбското правосъдие, с което те са били нарушени, се казва в специално писмо до БНР от белградския Апелативен съд.

Освен това първоинстанционния белградски Висш съд не е потвърдил по време на вземането на решението си дали са изпълнени фактически условията за екстрадиране на издирвания от българското правосъдие банкер Цветан Василев. По този начин случая се връща за доразглеждане в Белградския висш съд.

Коментари: 0