Без коледен базар на \"Шанз-елизе\"

Търговци протестират срещу решението на парижките власти

Без коледен базар на \

Снимка: Pixabay

Градските власти в Париж са решили тази година да няма коледен базар на "Шанз-Елизе", но решението им предизвика недоволството на търговците и собствениците на атракциони и те блокираха движението в района на френската столица, предадоха Франс прес и ДПА.

Коледният базар на "най-прочутото авеню в света" е с създаден през 2008 година от "краля на участниците в панаирите" Марсел Кампион и привлича 15 милиона души, според организаторите, чиято цел според думите им е "да омагьосат хората".

През юли обаче градският съвет на Париж реши единодушно базарът да не се провежда в сегашния си вид.

Конвои от бавно движещи се участници в протеста днес блокираха околовръстното шосе на Париж и магистралите, водещи към столицата.

Няма да има панаир през декември на "Шан-з-Елизе", посочи парижкото кметство в съобщение до Франс прес. Решението на градските власти на Париж "трябва да се приложи заради посредственото качество на атракциите и продаваните продукти", се посочва в текста.

Самият Марсел Кампион, който е на 77 години и историческа фигура за парижките панаири, обеща още протестни действия през следващите дни. 
Коментари: 0