Bitcoin Cash вече е третата по-големина криптовалута

Пазарната капитализация на дигиталната валута достигна 7.7 млрд. долара, а цената и е 467 долара

Bitcoin Cash вече е третата по-големина криптовалута

За един ден търговия на борсите, пазарната капитализация на новата криптовалута Bitcoin Cash, образувала се след разделянето на Bitcoin на две, достигна 7.7 млрд. долара, пише Cointelegraph. Стойността на един от новите биткойни достигна 500 долар по време на европейската търговия, а при отварянето на американските пазари тя поскъпна до над 700 долара за един bitcoin cash.

За по-малко от 48 часа от цялостното си съществуване Bitcoin Cash се превърна в третата по големина цифрова валута в света след bitcoin (44.4 млрд. долара) и ethereum  (21 млрд. долара).

Bitcoin остава относително стабилна, въпреки огромната промяна, която се случи при криптовалутата. Специалисти прогнозират, че bitcoin ще поевтинее още, тъй като хората търсят нови възможности. Спадът не трябва да бъде повече от 10 или 15% през следващите 36 часа, според австралийски експерт. "Парите ще се влеят в Ethereum и Bitcoin Cash", казва Куин Уотсън. "Мисля, че вълнението ще привлече повече хора на пазара, които искат да инвестират", добавя той.

На 1 август дигиталната валута се раздели на две – bitcoin и bitcoin cash, след като общността не успя да стигне до решение, което да запази единството на криптовалутата, а крайният срок беше до 2 август.

Разделянето се наложи, тъй като китайските потребители, занимаващи се с добив на цифрова валута, не се съгласиха с параметрите на предстоящо обновяване на BTC, известно под името SegWit2x. То предвижда увеличаване на изчислителния блок от 1 на 2 MB. Създателите на новата система обясняват, че също така тя е по-добре защитена от атаки и унищожаване на транзакции. Bitcoin Cash блоковете са огромни - 8 MB.

Коментари: 0