Близнашки поздрави новия кабинет с Let It Be

Време е да приключим с прехода, заяви служебният екс премиер

Близнашки поздрави новия кабинет с Let It Be

Снимка: БГНЕС

136 ~ 2 мин. четене
С песента на "Бийтлс" Let It Be служебният екс премиер Георги Близнашки отправи музикален поздрав към новоизбраното правителство. 

По думите му страстите след изборите са се успокоили трудно, но вярва, че нещата ще потръгнат, когато правителството започне работа. „Повечето от тези хора са хора с опит. Да им пожелаем кураж”, призова той в последното си интервю като премиер пред bTV.

По думите му са налице всички предпоставки България да тръгне по възходяща линия на развитие. „Времената са трудни, никой не може да каже какви ще бъдат последиците от кризата с КТБ. Нужни са здрави нерви и умерено поведение, изключително прецизни решения, които да не внасят допълнително напрежение в обществото”, заяви Близнашки.

На въпрос докога ще продължават неразбориите, бившият премиер заяви, че новата генерация показва по-висока степен на чувствителност, една по-голяма нетърпимост към недъзите в нашето общество. „Мисля, че е време да приключим с Прехода и да се нормализират нещата в нашата държава. Затова излязох на протестите”, посочи той.

Присъствието на Делян Пеевски е вездесъщо заради влиянието му в различни икономически сфери. По-важно е да бъде преодолян този вид присъствие, отколкото с кого се е срещал, каза Близнашки.

Той обясни, че не се е обидил на лидера на ДПС Лютви Местан, че е най-слабият премиер в историята на България, защото има ясното съзнание за това, което е направил.

„Мога само да съжалявам, че той даде воля на лошите си чувства, тъй като самият аз съм го защитавал от същата тази трибуна на Народното събрание. Но според мен той изтърва нервите си, за което предполагам, че в скоро време ще изрази своето съжаление официално”, допълни Близнашки.

Според него няма опасност за етническия мир в страната. „Просто не трябва, както се казва, да дърпаме дявола за опашката”, заяви той.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg