Боливудска любовна драма, снимана у нас, ще привлича индийски туристи

Индия е един от най-перспективните ни пазари, смята Николина Ангелкова

Боливудска любовна драма, снимана у нас, ще привлича индийски туристи
Догодина се очакват повече индийски туристи в страната. Причината - храмът "Св. Александър Невски", Народният театър "Иван Вазов" и Калиакра стават част от кадрите на нова боливудска любовна драма. Според министъра на туризма Николина Ангелкова това ще направи България по-атрактивна за хората от Индия. Тя посочи, че веднага след първия филм, сниман в Швейцария, туристите там нарастват 10 пъти, а в случая с Испания те нарастват 15 пъти. "Потенциалът на индийския пазар е огромен с оглед на населението от 1,25 млрд. души", каза още тя.

"Написано е, че филмът е сниман в България. Действието се развива в София", посочи Ангелкова, цитирана от "Darik". Филмът е любовна драма и в него участват двама от най-големите индийски актьори. Ангелкова сподели, че е гледала трейлъра, който в рамките на седмица е постигнал 30 млн. гледания. Във филма се вижда храмът "Свети Александър Невски", статуята на св. София, театърът "Иван Вазов". В кадрите попада и нос Калиакра, където също са снимани сцени от лентата. 

"Водихме изключително трудни преговори с техния екип така, че да ги насочим към България и се радвам, че рамките на два-три месеца успяхме да ги накараме да вземат решение да снимат в България", каза министърът. Тя изрази съжаление, че у нас не се дават финансови стимули за  такива продукции, както е в другите държави. Все пак Ангелкова изтъкна, че властите са улеснили процедурите с документи и разрешителни и всички кметове са оказали максимално съдействие. 
Коментари: 0