Борисов отново се похвали с пътните проекти

Премиерът няколко пъти повтори, че предстоят най-тежките месеци

Борисов отново се похвали с пътните проекти

Снимка: Министерски съвет

Само няколко дни, след като премиерът Бойко Борисов инспектира изграждането на пътя Видин - Ботевград и заяви, че по време на управлението му са „направени седем магистрали“, днес той отново се похвали с пътните проекти.

По време на огледа на новия участък по Софийския околовръстен път Борисов каза, че е много доволен от работата на строителите. „Така изглежда провалена държава. Искам да ми покажат какво са направили те за 30 години. Оставям на хората да преценяват", коментира Борисов.

Премиерът подчерта, че с изграждането на трасето ще се пътува изключително бързо от „Младост" до магистрала „Тракия". „Виждате и в събота, и в празници строителите работят, а бяха само две платна. Това е само за 30 дни работа", посочи министър-председателят.

Движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път ще бъде възстановено до 10 септември. С новото трасе на ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма" и „Тракия", ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа" и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142.7 млн. лв. и е от държавния бюджет.

По думите на премиера предстои най-тежката година и половина. „Подготвяме план за следващите месеци, защото държавата трябва да бъде подготвена за справяне с кризата, вследствие на пандемията“.

„Пак продължаваме най-добре в Европа да управляваме пандемията. Без да усещат хората психическо натоварване - всичко работи, няма един сектор, който да не работи в момента, за разлика от Европа. И показателите са ни пак от най-добрите", заяви министър-председателят. Борисов припомни, че продължава спадът на икономиката в световен мащаб и предстоят най-тежките месеци.

Коментари: 0