„Седем магистрали направихме“

Бойко Борисов, министър-председател на България

Цитат на деня

„Седем магистрали направихме“

Снимка: МС

Седем магистрали направихме. Една нямаше завършена, сега са седем. На АМ „Струма“ се вижда краят на строежа, АМ „Хемус“ се строи също. Сега ЕС отпусна още 200 млн. лв. за Северозапада“. 

Това коментира министър-председателят Бойко Борисов по време на инспекция на изграждането на пътя Видин - Ботевград. Само преди две седмици правителството отпусна 379 млн. лева за модернизацията на 69 км от пътя Видин - Ботевград - между пътния възел „Макреш" и обходния път на Монтана.

Много ни е хубава държавата, но е трудна за строителство. Навсякъде са тунели, мостове, дерета, затова на всяко населено място трябва да се направи съоръжение“, посочи Борисов.

Той добави, че въпреки трудния терен, на който се строи, българите вече се движат по автомагистралите „Тракия“, „Люлин“, „Марица“, работи се за завършването на „Хемус“, „Европа“, „Струма“, както и на обходите на София. Според премиера именно благодарение на новите пътища се откриват и нови заводи.

Борисов още веднъж използва повода да изтъкне и колко добре според него се справя България в „най-тежката финансово-икономическа криза в света, която може да си представим“.

Ние не я усещаме, защото мерките ни са ни много добри – „60/40“, „80/20“, добави Борисов.

Коментари: 0