Apple подготвя 75 млн. нови 5G iPhone-а за тази година

Различният клас телефони може да стъпят по различно време на пазара

Apple подготвя 75 млн. нови 5G iPhone-а за тази година

Снимка: Unsplash

Apple е поискала от доставчиците да направят поне 75 милиона 5G модела iPhone за по-късно тази година, заедно с нови устройства Apple Watch, нов iPad Air и по-малък HomePod, съобщи Bloomberg News във вторник.

Компанията очаква доставките на смартфоните от следващо поколение да достигнат до 80 милиона бройки през 2020 г., се казва в доклада, цитиран от хора, запознати с въпроса.

Очаква се идния месец Apple е да пусне четири нови модела iPhone с 5G чип, различен дизайн и по-широк набор от размери на екрана.

Гигантът отложи традиционното си септемврийско събитие заради забавяне на производството вследствие на проблемите около коронавируса. Респективно това означава и издърпване във времето на пазарния дебют на новите iPhone-и. Според информацията на Bloomberg телефоните от по-нисък клас ще да бъдат доставени по-рано от Pro устройствата.

Наред със смартфоните, Apple подготвя и нов iPad Air с екран, подобен на iPad Pro, две нови версии на смарт часовника си Apple Watch и първите си слушалки извън марката Beats.

Компанията също така разработва нова кутия за Apple TV с по-бърз процесор за игри и подобрено дистанционно управление. Възможно е забавяне на хардуера до следващата година.

Коментари: 0