Борисов: Ще се кандидатирам за президент на следващите избори

По думите му сме длъжни да пазим максимално добри отношения със съседите ни

Борисов: Ще се кандидатирам за президент на следващите избори

„Ще се кандидатирам за президент на следващите президентски избори“ - това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на твърденията на ген. Радев, че ще го победи ако се явят заедно за поста. „Тогава ще съм вече на възраст. Той прекрасно го знае това, затова сега е ербап“, коментира министър-председателят в ефира на БТВ.

„Ген. Радев не се бори в кабинета с мен. Той каза какво е правилно и аз съм го направил, а не е водил битка“, каза още Борисов.

Според него коментарите, че е „говорител на Ердоган и пощенски гълъб“ могат да бъдат изречени само от „някой идиот, защото нито Джо Байдън е пощенски гълъб, нито е адвокат.“

Над 108 милиона евро са влезли в България по границата, искам в пъти да се увеличат под формата на техника, термовизия, физическа сила, заяви премиерът и напомни, че трябва засилена охрана и на гръцката граница. Много от мигрантите казват, че влизат от Турция, а всъщност идват от Гърция, за да не ги върнем обратно там, обясни Борисов.

„Не знам кой е, но само такъм човек може да изрече подобни думи, когато президентът Обама, вицепрезидентът Джо Байдън, Путин, кой ли не, търсят - сега на 8 септември и външният министър на Европа Могерини, отиват в Турция да търсят варианти за колкото може по-голямо успокояване“, допълни той.

Имаме 80-милионна държава на границата си, която е в икономически колос. Ако вземе да се срива финансово и политически плюс войната, която се води, последиците са катастрофални, напомни Борисов и настоя, че това дори не е посредничество, защото става дума за нормални отношения между съседни държави.

По думите му сме длъжни да пазим максимално добри отношения със съседите ни и допълни, че „совалката” между Турция и Германия е ежедневна работа на един премиер, който иска да бъде чут.

Коментари: 0