Британските компании са добре дошли в Белгия след Brexit

Има много възможности за инвестиции у нас, ние сме сърцето на Европа, заяви Шарл Мишел

Британските компании са добре дошли в Белгия след Brexit

Премиерът на Белгия Шарл Мишел призова британски компании, които искат да търгуват в ЕС, да се преместят в неговата страна след Brexit.

Белгия има приятелски настроено към бизнеса правителство. Има много възможности за инвестиции в Белгия. Ние сме в сърцето на Европа, заяви Мишел.

Премиерът възнамерява да започне кампания „Добре дошли в Белгия“, за да привлече британските компании в своята държава, за да улесни бизнеса им в рамките на ЕС.  

Той цитира допитване до общественото мнение, което е показало, че всяка пета британска компания обмисля да напусне Острова след резултатите от референдума за Brexit.

Белгийският премиер изрази несъгласието си с председателя на ЕК Жан Клод-Юнкер, който заяви, че Brexit няма да доведе до уволнение на 1600-те британски служители в европейските институции. 

„Отсега нататък ме засягат само белгийските и европейските интереси, не британските. Няма връщане назад“, категоричен бе Мишел.

Същевременно местните власти на холандското градче Маастрихт поканиха Великобритания и ЕС да преговарят там за Brexit. Поканата се отправя 25 години, след като в Маастрихт беше подписан договорът за ЕС и за единната европейска валута, предаде AFP.

Коментари: 0