Британският посланик: Великобритания иска да напусне ЕС със сделка

Ако такава не се постигне, всички въпроси ще трябва да се обсъждат на национално ниво, заяви Ема Хопкинс

Британският посланик: Великобритания иска да напусне ЕС със сделка
Британското правителство иска страната да напусне Европейския съюз със сделка. Това заяви посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс в сутрешния блок на bTV. По думите й във Великобритания усилено се работи за излизане от Общността със сделка.

"Трябва да предвидим много подробно какво ще се случи, ако не постигнем споразумение. Ние сме страна, която в последните години преживя доста разделения, но имаме традиции в решаването на проблеми", посочи Хопкинс. 

Според посланика на Великобритания ако не се стигне до сделка, ще има двустранни преговори и ще трябва всички въпроси да се обсъждат на национално равнище. "И в момента се водят преговори с българското правителство за това какво ще се случи с българските граждани във Великобритания и с нашите граждани в България", каза още Ема Хопкинс. 

Тя поясни, че хората, които вече са в Обединено кралство след 29 март ще продължат да бъдат там, а тези, които искат да отидат там, ще имат право на престой от 3 месеца, като за целта трябва да се подаде молба. "Всеки случай ще се решава отделно през преходния период до 2021 г. ", каза още дипломатът. 

Очакваме да разберем какви ще бъдат правата и на британските граждани, които живеят в България, отбеляза още посланикът на Великобритания. 
Коментари: 0