БСП внесе кандидатурата на Манолова за омбудсман

За момента тя е единственият кандидат

БСП внесе кандидатурата на Манолова за омбудсман

БСП официално внесе в деловодството на парламента кандидатурата на Мая Манолова за национален омбудсман. За момента тя е единственият кандидат, а днес изтича и крайният срок за номинации. 

"Внесохме от името на ПГ на БСП Лява България кандидатурата на Мая Манолова за омбудсман на Република България", заяви зам.-председателят на ПГ на БСП и говорител на НС на БСП Атанас Мерджанов.

По думите му Манолова е един от най-изявените юристи в Народното събрание, човек с много контакти, активен участник в много каузи в защита на интересите на българските граждани  успешен комуникатор с представители на българското общество. 

"В нейно лице българските граждани, неправителствените организации имат един изключително сериозен защитник на своите интереси. Това е чест за ПГ на БСП Лява България и се гордеем с това наше предложение", добави още той.

Мерджанов заяви, че се очаква подкрепа и от другите парламентарни групи и фактът, че няма друга кандидатура до момента, е достатъчно красноречив и говори за убедителността на кандидатурата.

Чавдар Георгиев от БСП Лява България коментира, че ролята на защитник на интересите на гражданите ще отива най-много на личността на Мая Манолова. 

Коментари: 0