БСП за избягалия затворник: Да се залови, преди да си пусне брада

Червените депутати искат изслушване на вътрешния и на правосъдния министър по повод новия случай с избягал затворник в Ловеч

БСП за избягалия затворник: Да се залови, преди да си пусне брада
Днес стана ясно за още един случай с избягал затворник - този път от затворническо общежитие на облекчен режим в Ловеч. Избягалият е Борислав Ангелов Иванов, осъден на 13 години за блудства и кражби, информира NOVA. Той бе и поводът за ироничните коментари от парламентарната трибуна от страна на депутата от БСП Иван Ченчев.

"Буквално преди минути разбрахме от интернет сайтове, че, както казва главният секретар, имаме нов случай на отклонило се лице от български затвор, а всъщност е избягал”, коментира Ченчев. От червената партия поискаха парламентът да изслуша утре вътрешния министър Валентин Радев и министъра на правосъдието Цецка Цачева по повод втория случай с избягал затворник.

 "Преценете утре тук да се явят пред народното представителство министър Радев, министър Цачева и да чуем от тях какви мерки са предприети, каква е превенцията на това нещо да не се случва. За нас какво остава като народни представители? Може би да се надяваме, че ще бъде заловен по-бързо, докато не си е пуснал брада отклонилият се?", коментира още червеният депутат.

По информация на полицията затворникът Борислав Иванов е работил като чистач в млекопреработвателен цех на бившата „Сердика“. Той има да излежи още 6 години от присъдата си. 
Коментари: 0