Очаква се излишък на видео карти през втората половина на 2018 г.

Забавянето на продажбите им се дължи на залеза на криптодобива

Очаква се излишък на видео карти през втората половина на 2018 г.

Снимка: Pixabay

Търсенето на видео карти, които са основният елемент при добива на криптовалути, намалява, а тайванските производители очакват тази тенденция да продължи и през втората половина на годината. Това пише всекидневникът DigiTimes, като се позовава на източници от технологичната индустрия.

Това може да доведе и до излишък на карти, тъй като производителите досега ги произвеждаха с много високо темпо, за да отговорят на нуждите на пазара.

Причината за очаквания устойчив спад е продължаващото слабо търсене от страна на криптосектора. Така производителите на картите са принудени да увеличат доставките към останалите потребители – най-вече към геймърите.

Според представителите хардуерната индустрия, бързият разцвет на търсенето на видео карти от страна на „криптоминьорите”, наблюдаван от април 2017 г. до март 2018 г., през април е претърпял рязък спад. Това отчасти се дължи на факта, че стойността на bitcoin се понижи до под 7000 долара на фона на връх от почти 20 хил. долара през декември миналата година. От друга страна негативно влияние оказаха все повечето рестрикции от правителствата на Китай, Южна Корея, САЩ и много страни от ЕС, които определиха криптовалутите като измама и пазарна манипулация.

Коментари: 0