Bulgaria Air е шестата най-лоша авиокомпания в света

Непрестижната класация се оглавява от Turkmenistan Airlines

Снимка: facebook.com/bgair

4418 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Националният превозвач на страната - Bulgaria Air е шестата най-лоша авиокомпания в света. Това показва рейтингът "20-те най-лоши авиокомпании в света" на Skytrax. Оценката е направена на база удобство на седалката, забавление по време на полет, състояние и чистота в кабината, качеството на сервираната храна и ефективност на обслужването.

Икономичната класа на българския национален превозвач е оценена с 41.8 точки от 100 възможни. Bulgaria Air получава две звезди от Skytrax за удобствата на борда (като одеяла и възглавници), обслужване и езикови умения на екипажа. Средна оценка е дадена за удобство на седалката, забавление по време на полет, състояние и чистота в кабината, качеството на сервираната храна и ефективност на обслужването. Средна е и оценката от събраните мнения от пътници.

"Основаната през 2002 г. Bulgaria Air е със седалище в София - столицата на България. Компанията има флотилия от 18 самолета. Наскоро превозвачът добави нискотарифни полети до Амстердам, с което цели по-лесна връзка със САЩ, Канада и останалата част от Европа", пише Businessinsider.

Според класацията на Skytrax най-лошата компания в света е Turkmenistan Airlines, която има рейтинг от 30.8 точки. Второ и трето място в непрестижното подреждане заемат Sudan Airways и Ukraine International Airlines, които имат оценка съответно от 33.3 и 36.3 точки.

Подкрепи Economic.bg