Българска авиокомпания обмисля да лети между София и Русе

Тя има намерение и да експлоатира летището при село Щръклево

Българска авиокомпания обмисля да лети между София и Русе

Снимка: GullivAir

11886 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Българската авиокомпания GullivAir обмисля възраждане на редовните пътнически полети между София и Русе. Авиолиниите официално обявиха намерението си да експлоатират Летище Русе край село Шръклево. По информация от местната власт преговорите между двете страни се водят от около месец. От общината подчертават, че авиокомпанията не претендира за закупуване на летището, а само за стопанисването му.

Ако полетите отново станат факт, те ще се изпълняват със самолети ATR 72-600 с капацитет 70 пътнически места. За да се осъществи планът за възраждането им, до 20 юни общината ще направи проучване относно пътникопотока. В момента по маршрута между столицата и крайдунавския град хората се придвижват наземно – с влак или по незавършената магистрала „Хемус" и след това по републиканската пътна мрежа. И в двата случая пътуването отнема значително време. 

В случай че намеренията на превозвача се осъществят, ще бъде открита редовна автобусна линия от града до летището, която да обслужва пътниците. Община Русе планира да извърши частичен ремонт, който „няма да засяга автентичността на сградата“.

GullivAir е българска авиокомпания със седалище в София, която през миналата година получи лиценз да извърша полети. Тя осъществява чартърни полети от България и Румъния до екзотични места като Малдивите и Доминиканската република.

Коментари: 0