ЧЕЗ България сменя собственика си до три месеца

„Еврохолд“ очаква скорошно финализиране на сделката за придобиването на дружествата у нас

ЧЕЗ България сменя собственика си до три месеца

Снимка: CEZ

Автор: Economic.bg

„Еврохолд България“ АД очаква да завърши придобиването на дъщерните дружества на CEZ Group в България през първата половина на 2021 година. Това каза председателят на борда на финансовата и застрахователната компания Кирил Бошов.

Сделка за ЧЕЗ

Сделката навлиза в заключителната си фаза, след като се получиха одобренията от всички регулаторни органи. Предстоят общи събрания на дружеството за приемането на неговия годишен отчет и очакваме след последните елементи по финансирането на сделката тя да бъде приключена в рамките на това полугодие“, коментира Кирил Бошов пред БНТ.

След като съдът отмени забраната на „Еврохолд“ да придобие ЧЕЗ в България, „зелена светлина“ за това през октомври 2020 г. даде и Комисията за защита на конкуренцията. През януари тази година КЕВР също се съгласи със сделката.

По думите на Бошов „Еврохолд“ ще продължи напред с плановете си за увеличаване на капитала, въпреки че в момента разполага с достатъчно средства, с които да финансира онази част от транзакцията, която не е покрита от планираното заемане на средства.

През март „Еврохолд“ обяви, че ще търси 100 млнн. евро чрез нова емисия акции на борсата. Окончателното решение за тази стъпка ще бъде взето на Общо събрание на акционерите на 10 април.

Коментари: 0