ЧЕЗ готови да реагират при обилни валежи

Над 400 екипа са на разположение при сигнали за аварии заради очакваните дъждове

ЧЕЗ готови да реагират при обилни валежи

Всички аварийни екипи на ЧЕЗ на територията на областите Видин, Монтана и Враца са в готовност да гарантират сигурността на електрозахранването във връзка с обявения оранжев код с предупреждение за опасно време – значителни валежи, високи нива на реките и повишена опасност от наводнения. Това съобщават от енергийната компания.

Над 400 екипа от ЧЕЗ Разпределение са на разположение да реагират незабавно при подадени евентуални сигнали за прекъснато електрозахранване на цялата територия обслужвана от ЧЕЗ. Всички екипи са оборудвани с необходимите материали, инструменти и специализирани транспортни средства и техника.

Към 11.00 ч. на 12 май обстановката в Западна България е нормална. Няма повредени енергийни съоръжения и клиенти на ЧЕЗ без електрозахранване в резултат на аварии, причинени от динамично променящите се метеорологични условия.

За допълнителна информация и в случай на възникнали аварии клиентите на компанията могат да се обръщат към ЧЕЗ на денонощната информационна линия 0700 10 010. Планираните и непланирани прекъсвания на електрозахранването и очакваното време за неговото възстановяване могат да бъдат проверявани и на www.cez.bg.

Коментари: 0