ЧЕЗ инвестира 3.1 млн. лв. в област Враца през 2017 г.

Новите проекти ще осигурят и допълнителни работни места

ЧЕЗ инвестира 3.1 млн. лв. в област Враца през 2017 г.

ЧЕЗ Разпределение ще увеличи обема на инвестираните средства в реконструкция и обновяване на мрежата в област Враца с 55% в сравнение с предходната година. Компанията ще вложи в региона 3.1 млн. лв. през 2017 г. Това заяви по време на среща с кметове от региона регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал.

„Реализацията на планираните проекти ще ни позволи да подобрим качеството на доставките за клиентите на ЧЕЗ в областта. Отделно ще изкупим всички съоръжения, за които се представят необходимите документи, а за нови присъединявания ще отделим около 700 хил. лв.“, каза той.

По време на разговорите бяха представени конкретните обекти, чието стартиране предстои, и до какви подобрения ще доведе тяхното реализиране. Петър Холаковски, изпълнителен директор енергийната компания представи реализираните инвестиции в областта през 2016 г. и възможностите за развитие на енергийната инфраструктура в бъдеще.

„Представям Ви един от най-големите ни проекти в района през тази година - изграждането на нов трафопост в промишлената зона на гр. Враца на стойност 132 хил. лева, чрез който ще се захранват 23 нови стопански потребители, които ще осигурят работни места в района. 227 хил. лв. инвестирахме в мащабна реконструкция на електропровод „Рашов дол“, което доведе до повишаване на сигурността на електрозахранването на 10 села по поречието на река Искър. 167 хил. лв. ще вложим  в модернизация и реконструкция на две мрежи ниско напрежение с обща дължина 2200 метра в гр. Враца”, каза Петър Холаковски. С реализирането на тези инвестиции ще се подобри качеството и надеждността на електрозахранването на стотици домакинства, добави още той. 

Коментари: 0