CNN спира да излъчва в Русия

Официални причини не се съобщават, но предположенията са, че решението е свързано със закона, ограничаващ чуждата собственост в медиите до 20%

CNN спира да излъчва в Русия
136 ~ 1 мин. четене

CNN прекратява излъчването си в Русия от 2015 година. Телевизионният канал е уведомил кабелните оператори в страната за това решение, съобщава вестник "Ведомости".

Причините не са споменати, уточнява БГНЕС. В руското подразделение на Си Ен Ен не коментираха информацията. Те са получили писмо от собственика на компанията - Turner Broadcasting System Europe, с което се уведомяват за прекратяване на излъчването на територията на Русия от началото на следващата година.

От Нова година те губят права за излъчването на Си Ен Ен, съобщи представител на един от операторите. Има информация, че решението на Си Ен Ен е свързано с изменение на руското законодателство за медиите.

Поправка в закона за медиите ограничава дела на чужди компании в медиите до 20%. Това ограничение влиза в сила от 1 януари 2016г. В Русия тв каналът на Тед Търнър има свое представителство от 1983 г.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата" 

Подкрепи Economic.bg