Дългоочакваният смарт говорител на Apple най-сетне стъпва на пазара

HomePod ще бъде достъпен за предварителни поръчки още този петък в три държави

Дългоочакваният смарт говорител на Apple най-сетне стъпва на пазара
„Умният“ високогвоорител на Apple – HomePod, ще се озове на рафтовете на магазините на 9 февруари. Още този петък пък предстои да бъде пуснат за предварителни заявки, съобщава CNBC, позовавайки се на информация от компанията. 

Обявените дати важат за САЩ, Великобритания и Австралия. Във Франция и Германия, които са сред основните пазари на Siri-базираните устройства, HomePod се очаква да се появи по-късно през пролетта. 

Смарт говорителят на компанията бе представен официално през 2017 г. със заявката да се конкурира с аналогичните устройства на Amazon. Едно от нещата, които го отличават в съперничеството според Apple, са висококачествените му музикални възможности. 

Високоговорителите на Amazon вече доминират пазара, което допълнително усложнява маркетинговата стратегия на Apple. Гигантът в електронната търговия избягва да разкрива точни цифри за своите продажби, но от компанията твърдят, че устройствата от серията Echo са били сред най-продаваните продукти по време на празничния период в края на годината. 

Освен да се намеси сред лидерите и да разбърка пазара на високоговорители, HomePod ще има за задача също да популяризира някои от другите продукти на компанията. Става дума например за стрийминг платформата Apple Music, част от амбициите на гиганта да затвърди позициите си в областта на съвременните онлайн услуги. 

Едно от основните предизвикателства пред Apple е как ще реагира на все по-актуалните проблеми с неприкосновеността на личния живот на потребителите. Някои устройства вече срещнаха негативни реакции заради бъгове в своите системи, заради което секторът в САЩ е изправен пред засилващ се контрол. 
Коментари: 0