„Дънди Прешъс“ е генерален спонсор на Арт вечер на добродетелите

Събитието се организира от фондация „За Нашите Деца“

„Дънди Прешъс“ е генерален спонсор на Арт вечер на добродетелите
584 ~ 2 мин. четене
За девета година генерален спонсор на най-голямото събитие на фондация „За Нашите Деца“ - Вечер на добродетелите, е „Дънди Прешъс Металс“.

Тази година компанията е наш партньор в реализирането на първото ексклузивно издание на събитието - Арт вечер на добродетелите - посветено на изкуството, което дарява в подкрепа на сигурната семейна грижа за всяко дете. С подкрепата на партньорите ни от „Дънди“ ще одухотворим събитието, чрез което ще подкрепим стотици семейства да се справят с предизвикателствата при отглеждане на децата си и да им дадат възможност да развият своя пълен потенциал.

Историята на партньорството ни с международната минна компания започна през 2007 г., когато екипът ни разбра, че вече няма да бъде представителство на британската благотворителна организация „Every Child”. Фондацията бе изправена пред съдбоносно решение - да се опитаме да създадем българска независима организация с подкрепата на социално отговорни хора и компании, или да закрием представителството и да оставим постиженията в историята.

Втората възможност изобщо не беше вариант за нашия борбен и упорит екип. В стремежа си да направим всичко възможно, за да запазим организацията, се роди идеята всяка година да организираме „Вечер“ за всички социално отговорни хора и компании, „Вечер“, посветена на човешките добродетели и децата. Тогава открихме приятелите ни от „Дънди Прешъс Металс“, които вече близо десетилетие ни помагат да сбъдваме наши мечти - построяването на „Детска къща“, пилотирането на приемната грижа в България, построяването на иновативен Комплекс за ранно детско развитие и др.

„Откакто подкрепяме фондация „За Нашите Деца“ виждаме много сбъднати мечти – на един мотивиран да помага екип, на родители, които са намерили сили да продължат да дават любов на децата си, на деца, които растат щастливи, заобиколени от грижа и обич. И макар в повечето случаи сбъдването да не е лесно, то се случва, защото има желание да се съхрани семейството, кураж да се преодолеят пречките, приятели да споделят трудностите,“ казва за партньорството вицепрезидентът на „Дънди Прешъс Металс“ и изпълнителен директор за България д-р инж. Илия Гърков.

„Както всяко дете или семейство в риск разчитат на отдадеността на специалистите от организацията, така и фондация „За Нашите Деца“ разчита на своите партньори, за да изпълнява крачка по крачка своята мисия – да предоставя качествени социални услуги за най-уязвимите деца в ранна възраст,“ добавя още той.

„В лицето на г-н Гърков  знам, че имаме съмишленик и лидер, за когото устойчивото развитие на обществото ни е пряко свързано с качеството на живота на всяко дете. Радвам се, че партньорството ни продължава с нови мечти в името на децата на България,“ споделя надеждата си Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“.

От фондация „За Нашите Деца“ сме благодарни за верните партньори, които виждаме в лицето на дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в България. Убедени сме, че със съдействието на такива добродетели, които припознават нашите ценности и вярват, че всяко дете заслужава щастливо детство, ще постигнем трайна положителна промяна в живота на още хиляди деца и семейства.
Подкрепи Economic.bg