Дъщерята на Янка Такева влиза в управлението на \"София Тех Парк\"

Отново се променя целият борд на директорите на държавното дружество

Дъщерята на Янка Такева влиза в управлението на \

Facebook / Личен архив

Георги Желязков Автор: Георги Желязков Автор: Александра Сотирова
Целият Управителен съвет на държавния "София Тех Парк" ще бъде сменен за пореден път тази година. Този път в управлението ще влезе Живка Такева-Първанова - дъщеря на дългогодишната синдикална лидерка в образованието Янка Такева. Информацията бе потвърдена за Economic.bg от два независими източника. Министерството на икономиката, което е принципал на дружеството, все още не е обявило рокадите официално.

Освен Живка Такева, в УС на "София Тех Парк" ще влезе и проф. Николай Андреев - бивш председател на Старейшините на ГЕРБ и бившият директор на дирекция в Министерството на туризма Тодор Ангелов, който ще бъде новият изпълнителен директор на дружеството на мястото на Асен Ненчев.

През септември 2016 г. Живка Такева-Първанова бе назначена от Бойко Борисов за зам.-областен управител на София-град.

Последна промяна в управлението на компанията Министерството на икономиката направи през март 2017 г. Тогава бе сменено цялото ръководство на "София Тех парк", а броят на членовете в Борда на директорите бе намален от 5 на 3.

Последното ръководството беше сменено от тогавашния министър Теодор Седларски с мотив на, че „работи бавно и има пропуски”. Настоящото вероятно също не работи правилно, след като успя да се задържи на поста само четири месеца.

Коментари: 0