Депутатите обсъждат удължаване на добавките от 50 лв. към пенсиите

Това вероятно ще бъде последното редовно пленарно заседание

Депутатите обсъждат удължаване на добавките от 50 лв. към пенсиите

Снимка: Красимир Свраков

1324 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Народно събрание ще проведе редовно пленарно заседание, което обаче най вероятно ще бъде последно, след като президентът Румен Радев обяви, че 11 май - вторник е най-ранната възможна дата за разпускане на парламента.

В програмата на депутатите е предвидено изслушване на ръководството на Комисията за енергийно и водно регулиране за новите цени на тока, парното и водата.

В дневния ред са включени проектите за създаване на временни комисии за законността на обектите на „Росенец“ и за установяване действията на органите на реда по време на протестите миналото лято, по предложение на „Демократична България“.

Депутатите ще разискват на първо четене и четири законопроекта, внесени от „Изправи се! Мутри вън!“. Два от тях са за промени в Закона за извънредното положение. Единият предвижда добавката от 50 лева към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат принудителните публични вземания от гражданите по време на пандемията. С другия се предлага подкрепа за бизнеса на стойност 200 милиона лева.

В програмата на парламента са първо четене на промените в Закона за лечебните заведения, както и в Закона за личната помощ.

Ще се гласува на първо четене и проектът на решение за възлагане на Министерски съвет осигуряването на достъп на българските граждани до руската ваксина срещу COVID-19 „Спутник V“. Вносители са Корнелия Нинова и група народни представители.

Коментари: 0